رهبر معظّم انقلاب: اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم‌سازی و محکم‌سازی پایه‌های اقتصاد؛ این چنین اقتصادی چه در شرایط تحریم، چه در شرایط غیر تحریم، بارور خواهد بود و به مردم کمک خواهد کرد.

داوری طرح‌های سیاستی همایش «حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق اقتصادی» (جلسه چهارم)

به گزارش واحد رویداد اندیشکده اقتصاد مقاومتی، دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق اقتصادی» در سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود. همایش سالانه اقتصاد مقاومتی یک رویداد مستمر و چندماهه است. بر این اساس در دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، افتتاحیه در آبان، نشست‌های تخصصی در آذر و دی و اختتامیه در بیست و نهم بهمن ماه همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی برنامه‌ریزی شده‌است. همچنین در جریان همایش «طرح‌های سیاستی» نیز توسط فعالان حوزه حکمرانی و سیاستگذاری کشور ارائه و به داوری گذاشته خواهد شد.

در همایش سالانه اقتصاد مقاومتی به جای تمرکز بر مدل آکادمیک و مرسوم مقاله علمی، طرح سیاستی دریافت می‌شود. به این صورت که افراد پیشنهاد سیاستی خود را در قالب ارائه‌ای کوتاه آماده نموده و در جلسه داوری با حضور کمیته داوران همایش ارائه می‌نمایند. طرح‌ها به صورت حضوری داوری می‌شود و در نهایت طرح‌های برگزیده علاوه بر دریافت جوایز، فرصت ارائه در اختتامیه همایش با حضور رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر مسئولین عالیرتبه ارزی کشور را نیز خواهند داشت.

داوری طرح‌های سیاستی همایش «حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق اقتصادی» (جلسه چهارم)

با توجه به تعداد طرح‌های پذیرفته شده، چهار جلسه برای داوری طرح‌های سیاستی در نظر گرفته شده‌است. چهارمین جلسه پنجشنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۳ الی ۱۷ با میزبانی خانه اندیشه ورزان ایران برگزار می شود.

در این جلسه، آقایان سید علی روحانی معاون سیاستگذاری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، موسی شهبازی غیاثی دبیر کمیسیون اقتصادی دولت، حسین درودیان مدرس دانشگاه و کارشناس اقتصادی و وهاب قلیچ مدیر گروه مطالعات مالی و بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی به عنوان کمیته داوران حضور خواهند داشت.

عناوین طرح‌هایی که در جلسه اول مورد بررسی قرار خواهند گرفت، به شرح زیر است:

۱) سیستم داینامیک اثرگذاری نرخ ارز بر تورم در اقتصاد ایران – محمد قائدامینی

۲) تقویت ثبات اقتصادی: پیشنهادی برای پیاده‎سازی سیستم‎های هشدار زودهنگام (EWS) بحران‎های ارزی – فرزانه عباسی

۳) پارسی، واحد پول مکمل ریال – سعید حسن زاده

۴) واکاوی علل احتکار ارزی و راهکارهای مقابله با آن – سید حسین حسینی

۵) بهینه‌سازی پیمان‌سپاری ارزی برای صادرکنندگان با رویکرد توسعه صنعتی و تجاری – علی جوان جعفری

۶) واکاوی علل سیاستگذاری بانک مرکزی در مدیریت منابع ارزی؛ اختصاص سهمیه و مبادله ارز – سید حسین حسینی

۷) بررسی آثار و پیامدهای نوسانات نرخ ارز بر قیمت بازار خودرو؛ افزایش نابهنجاری‎های اقتصادی در روند دلالی این بازار – رضا آریاراد

۸) بررسی تجربه ارزی سال ۹۸، دلالت‎هایی برای سیاستگذاری بهینه حوزه ارز – محمد خلیلی

۹) سیاستگذاری ارزی مطلوب؛ ابزار مهم مهار تورم – میرهادی رهگشای

همچنین پوستر برگزاری این جلسه که در محل تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر(عج) و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷ برگزار می‌‌شود، در زیر قابل رویت است:



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.