رهبر معظّم انقلاب: اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم‌سازی و محکم‌سازی پایه‌های اقتصاد؛ این چنین اقتصادی چه در شرایط تحریم، چه در شرایط غیر تحریم، بارور خواهد بود و به مردم کمک خواهد کرد.

بررسی سازمان‌های متولّی پیشرفت در کشورهای هند، روسیه و ترکیه

گروه «حکمرانی» اندیشکده اقتصاد مقاومتی، یک گزارش سیاستی تحت عنوان «بررسی سازمان‌های متولّی پیشرفت در کشورهای هند، روسیه و ترکیه» منتشر کرده است.

گزارش سیاستی یکی از انواع تولیدات اندیشکده است که با هدف طرح مختصر و مفید یک مسئله و ارائه پیشنهاد برای حل آن، ویژه تصمیم‌گیران تهیه می‌شود.

در خلاصه مدیریتی این گزارش آمده است:

بررسی مسیر توسعه کشورها نشان می دهد که در فرآیند تصمیم گیری و برنامه ریزی در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی،‌ دولت ها همواره از یک یا چند مجموعه و نهاد به عنوان بازوی تشخیص، تصمیم، اجرا، ارزیابی و اصلاح کمک گرفته اند. در واقع در کنار نهادهای اجرایی که مشغول اقدامات روزمره هستند، نهادهایی در کشورهای مختلف جهان وجود دارد که به نوعی متولّی پیشرفت هستند.

فعالیت این نهادها شامل ارائه بسته های سیاست گذاری، گزارش های سیاستی، برگزاری همایش و نشست های علمی، ارائه گزارش های روزانه، ماهانه و سالانه، شرکت در جلسات دولت، مجلس و وزارتخانه ها، ایجاد هماهنگی های بین نهادی، تدوین برنامه های اجرایی، پیگیری اقدامات اولویت دار، ارزیابی و اصلاح امور و … است که استفاده از آن، دولت را در مسیر کلان برای تحقق پیشرفتع هدایت می کند.

این نهادها در کشورهای مختلف اشکال گوناگونی دارند؛ در بعضی کشورها مانند هند و روسیه به عنوان یک اتاق فکر، در بعضی کشورها مانند چین در ساختارهای فراوزارتخانه ای و در برخی دیگر از کشورها مانند ترکیه به عنوان یک وزارتخانه فعال هستند. تأمین بودجه این نهادها نیز بسته به نوع ساختار آن نهاد و همچنین ساختار کشور، متفاوت است.

در این گزارش، به بررسی جزئیات مرتبط با ۳ نهاد متولّی پیشرفت در کشورهای هند، روسیه و ترکیه اعم از ساختار فعالیت، موضوعات کاری و ماموریت های آنها، جهت الگوبرداری در داخل، پرداخته شده است.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.