رهبر معظّم انقلاب: اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم‌سازی و محکم‌سازی پایه‌های اقتصاد؛ این چنین اقتصادی چه در شرایط تحریم، چه در شرایط غیر تحریم، بارور خواهد بود و به مردم کمک خواهد کرد.

گزارش‌نما: عرضه فعالانه ذخایر؛ مکمل سیاست کنترل ترازنامه

مهار تورم یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصاد ایران است. بانک مرکزی نیز در سال‌های اخیر برای کنترل رشد نقدینگی، سیاست «کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها» را اجرا کرده؛ سیاستی که توانسته رشد نقدینگی را محدود کند، اما اجرای آن در کنار کمبود ذخایر بانکی، مشکلات تازه‌ای برای شبکه بانکی ایجاد کرده است.

وقتی ذخایر کافی در اختیار بانک‌ها نباشد، رقابت برای جذب سپرده بیشتر می‌شود، نرخ سود در بازار بین‌بانکی بالا می‌رود و بانک‌ها برای تأمین کسری خود بیشتر به اضافه‌برداشت از بانک مرکزی روی می‌آورند. نتیجه، افزایش هزینه فعالیت شبکه بانکی و انتقال این فشار به بخش‌های دیگر اقتصاد است.

گزارش «عرضه فعالانه ذخایر بانکی؛ مکمل ضروری سیاست کنترل ترازنامه» پیشنهاد می‌کند بانک مرکزی، در کنار ادامه کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها، ذخایر مورد نیاز شبکه بانکی را به‌صورت هدفمند تأمین کند؛ به‌گونه‌ای که هدف کنترل نقدینگی حفظ شود و در عین حال، هزینه‌های جانبی این سیاست کاهش یابد.

سید محمد بنی‌زاده کارشناس حوزه پول و بانک اندیشکده اقتصاد مقاومتی در این #گزارش_نما توضیح می‌دهد که مسئله کجاست و «عرضه فعالانه ذخایر بانکی» چگونه می‌تواند حلقه مکمل سیاست کنترل ترازنامه باشد.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.